"Промяната" с призив към ГЕРБ! Най-важното решение

Проблемите не се решават с бламиране на работата на НС, а с диалог, допълни той

"Промяната" с призив към ГЕРБ! Най-важното решение | StandartNews.com

От ПП-ДБ призоваха ГЕРБ да проявят отговорно поведение, за да може да процедурата по приемане на бюджета за следващата година да бъде завършена, съобщи БНР.

Проблемите не се решават с бламиране на работата на НС, а с диалог, коментира зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

ВИЖ ОЩЕ: Атанасова скочи! Каза кой командва Денков

"От 3 години насам в крайна сметка не е имало бюджет, който да бъде приет в сроковете, разписани по Закона за публичните финанси. Отговорното поведение изисква, поне този път имаме възможност, да го направим и не мисля, че, така, едно кадрово решение в рамките на компетентността на министъра на здравеопазването следва по този начин да се отразява на работата на Народното събрание.

По темата за смяната на шефа на „Пирогов“, която е подадена в Търговския регистър – той каза, че това може да бъде въпрос, разрешен по пътя на диалога, не по пътя на конфронтацията, и то в Народното събрание.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че ще бойкотират заседанията на парламента заради несъгласуваното с тях освобождаване на директора на "Пирогов".

Изключение ще се прави само за обсъжданията на промените в Конституцията. ГЕРБ настояват за спешна среща с партньорите си в управлението.

От ГЕРБ оповестиха, че ще направят второ за деня изявление за медиите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай