Атанасова скочи! Каза кой командва Денков

Скандал заради уволнението на директора на "Пирогов"

Атанасова скочи! Каза кой командва Денков | StandartNews.com

"Дадохме време на правителството, защото според нас и тогава, когато 68 от нас гласуваха за евроатлантическото правителство, си давахме сметка, че друга алтернатива няма. Месеци наред правихме компромиси.

И миналата седмица се стигна до компромис в темата "Здравеопазване", оттеглихме кандидата си за подуправител на НЗОК, въпреки че беше избран и въпреки че имахме постигната формална договорка".

Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Това, което наблюдаваме в последните е, че за пореден път не се спазват ангажиментите. Конкретният повод сега е решенията, които еднолично взима министъра на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". Имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор "Здравеопазване", но и в нито един обществен сектор. Така, че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", обясни Атанасова, цитирана от БНТ.

По отношение на болница "Пирогов" в личен разговор с премиера, тя е била уверена, че това няма да се случи. По думите ѝ обаче, очевидно Денков не взема решенията, а някой друг ги взема:

"Вероятно министъра на здравеопазването, защото и на лидерска среща през миналата седмица, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече трусове в управлението, а е важно да работим за приемането на държавния бюджет и за Конституцията."

Атанасова каза още, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията, които касаят приемането на бюджета и конституционните промени, но няма да подкрепят нито един законопроект на МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай