Прокурори, съдии и следователи се вдигнаха в защита на Гешев

"Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх", обяви Невена Зартова, шефката на Софийска районна.

Прокурори, съдии и следователи се вдигнаха в защита на Гешев | StandartNews.com

Магистрати - съдии, прокурори и следователи, както и служители на Съдебната власт излязоха пред Съдебната палата в София в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев. Сред тях са и заместниците на главния прокурор.

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов с последни разкрития за атентата срещу Гешев

"Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх", обяви Невена Зартова, шефката на Софийска районна.

 "Акт срещу цялата държава", така административният ръководител на Софийската апелативна прокуратура - Радослав Димов, коментира атентата  срещу Иван Гешев.

"Ако може да се посегне на него, то какво остава за другите прокурори и граждани", попита Димов.

Това заяви и говорителят на главният прокурор Сийка Милева.

"Ние се чувстваме застрашени и искаме да покажем силата и единството на институцията прокуратура. Ще бъдем тук всеки ден, ако е необходимо. Това са хора, които всеки ден си вършат работата. Призоваваме институциите да защитят нас и нашите семейства", апелира още Милева.

Шефката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова обясни, че в момента текат активни действия по разследването.  СГП го наблюдава . Подобни протести има ред националното следствие, както и пред всички съдебни палати в страната.

Прокурорите са решени, че повече няма да търпят да са обект на непрестанни атаки от страна на политици, икономически кръгове и адвокатски среди.

В Бургас пред съдебната палата излязоха прокурори и съдебни служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас.

В Сливен прокурори и съдебни служители от Окръжна и Районна прокуратура – Сливен, както и от Военно-окръжна прокуратура - Сливен също подкрепиха главния прокурор.

В Ямбол прокурори и съдебни служители излязоха пред Окръжна и Районна прокуратура – Ямбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай