Сарафов с последни разкрития за атентата срещу Гешев

Бомбата много професионално изработена, търсят се и българи, и чужденци

Сарафов с последни разкрития за атентата срещу Гешев | StandartNews.com

Нови разкрития за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев изнесе пред журналисти зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Вчера, малко след 11,30 ч., мощен взрив избухна пред бронирания джип на Гешев, който с кортежа си пътуваше от Самоков за София. В колата бяха съпругата на Гешев и двете им дъщери.

"Взривното устройство е самоделно. Не е фабрично,  произведено от армията. Касае се за максимален професионализъм. Извършителят умее така да заложи бомбата, че да има осколки”, каза Сарафов.

Става въпрос за устройство с широк химически състав, и с 3 кг. трорил.

Проверяваме всички версии, но е несериозно да се мисли, че е подготвено за друг автомобил. Искам дебело да подчертая, че този взрив, тези осколки са можели да убият невинни граждани. Можело е да бъде улучена цивилна кола, която се движи в другата посока", посочи Сарафов.

Той уточни, че още е рано да се говори за заподозрени.

"Става въпрос за електронно взривяване. Ценя мнението на израелски експерт, с когото разговаряхме вчера. Той посочи, че подобно нещо е много професионално извършено. Говорим за зъл гении, не някой обикновен човек", каза Сарафов.

Това устройство може да се задейства и през интернет. Но със сигурност е имало визуален контакт, защото бомбата се е взривила, когато колата на главния прокурор се е изравнила с бомбата.

Работи се по всички версии, включително това взривното устройство да е направено от чужденци, а не от българи, каза Сарафов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай