Четвъртък,

Президентът постави 6 задачи на новия парламент

От: СТАНДАРТ -
954
Президентът постави 6 задачи на новия парламент
A
A
A

Шест задачи на новия парламент постави президентът Румен Радев в словото си за откриването на 49-ото НС.  За мен е чест първи да ви поздравя за избирането като народни представители, каза Радев. И заяви, че застава пред депутатите с очакванията за различно начало на това Народно събрание. С надеждата за смирение, диалог и разум и с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство и приемане на спешните закони, постави първата цел президентът – редовен кабинет.

Приемането на бюджета е първостепенна задача. Предстои решаването на сложно уравнение, което трябва да гарантира както доходите на българските гражданите в условия на криза и инфлация, така и перспективата за развитие, подчерта държавният глава.

Бюджетът трябва да бъде приет от редовно правителство. Ако това не стане, служебното ще го внесе, съобщи президентът.

Очаквам това Народно събрание за разлика от предишното да подкрепи европейския курс, зададен от служебното правителство, като приеме разработените от него закони по Плана за възстановяване и устойчивост, които и ще ускорят реформите, необходими за модернизация на страната. Закони, които да отворят пътя към Шенген, каза Радев.

Очаквам Народното събрание да докаже, че правосъдната реформа е осъзната реална цел за развитието ни като справедливо общество, продължи със задачите Радев.

Очаквам цялата отговорност към националната сигурност - да се сложи край на заблудата, че заменяйки няколко стари танка с други стари такива, правим е модернизация на армията. Не, това е бягство от отговорност към нашите съюзници, категоричен бе държавният глава.

От вашите решения зависи просперитета на нацията и европейското бъдеще на България. Няма да го постигнем с лозунги и със заклинания. Крайно време е да работим за амбициозни национални цели, обобщи Румен Радев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com