Президентски човек с голямо признание! Имало ли е оферта към Радев

Димитър Стоянов опроверга думите на вицепрезидента Илияна Йотова

Президентски човек с голямо признание! Имало ли е оферта към Радев | StandartNews.com

Източник: бТВ

Сглобката не е отправяла предложение за сътрудничество с президента Румен Радев. Това стана ясно от изявление на секретаря на държавния глава по отбрана и сигурност Димитър Стоянов.

Така Стоянов опроверга думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че Радев е получавал оферта от управляващите.

„Ако трябва да интерпретирам думите на госпожа Йотова, бих казал следното – да, предложение към Румен Радев имаше и то дойде по време на самия запис. Офертата, която отправиха към президента, е да бъде английска кралица – да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, включително и за назначаване на хора в службите. Ако погледнете записа, това е програмата за управление на сегашното правителство, на сегашната сглобка. Ще видите в него, че Бойко Борисов е изпран, че Конституцията вече е променена. Покана към президента Румен Радев няма – това, което казах, е в шеговит тон. Той категорично изрази своя вот на недоверие по време на връчване на мандата в резултат на този запис“, обясни Димитър Стоянов.

(Противоречив запис от заседание на "Демократична България" с участие на "Продължаваме промяната" беше оповестен в общественото пространство през юли 2023 година.)

Стоянов коментира и политическия проект "Трети март". Той заяви, че не е наясно дали ще има партия „Трети март“ и ако възникне такава дали ще бъде президентска или не.

Според него въпросът дали Весела Лечева, Крум Зарков и бившите социални министри ще бъдат лицата на такава алтернатива трябва да бъде отправен към тях.

„Все още не виждам такъв проект на хоризонта, може би трябва да го дискутираме, след като се появи“, заяви Димитър Стоянов и допълни, че досега проруски партии не е виждал в България.

Стоянов настоя всички сигнали около т.нар. "Път на Копринката" да бъдат дадени на прокуратурата. Но не даде обяснения какво означават думите на Борисов, че "елементарните назначения под опеката на Радев минават в пликове".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
slim
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи