Президентът: Да оставим назад предизборната риторика

Президентът: Да оставим назад предизборната риторика | StandartNews.com

"Изборите приключиха, да оставим назад предизборната риторика. Сега е време да се работи, време да се постигат резултати. Всички новоизбрани кметове са поели ангажименти и е важно от първия си работен ден да започнат да ги изпълняват". Това се казва в обръщение на президента Росен Плевнелиев към новоизбраните кметове на местните избори. В него той поздравява всички кандидати за "спечеленото доверие".

"България през 2015 година е различна държава. Ние сме член на Европейския съюз и европейската солидарност отваря несравнимо по-големи възможности пред местната власт. Не е важно дали сте кметове на големи или малки населени места. Вече няма значение с каква бюлетина сте избрани, нито дали сте от управляващите партии или от опозицията. Единственото, което ще има значение от тук до края на мандата ви, е това, което успеете да свършите. Бъдете активни, бъдете инициативни и използвайте всички възможности да подобрите живота на вашите съграждани. Вие сте тези, които сте най-близо до хората, вие сте призвани да решавате ежедневните им проблеми. От вашите действия зависи в най-голяма степен доверието на народа към институциите, към политиците и към държавата като цяло", обяснява държавният глава.

"Пожелавам на всички избрани кметове успешен мандат и никога да не забравят, че са призвани да служат на своите населени места, на своите съграждани", завършва поздравителното слово на президента, цитирано от неговия прессекретариат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай