Събота,

Борисов пожела да се справим заедно с изпитанията

От: Редактори -
112
Борисов пожела да се справим заедно с изпитанията
A
A
A

Добра година за България - написа за изминалата 2019-а премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

"Правителството положи всички усилия и предприе необходимите действия за решаване на проблемите и предизвикателствата", заявява министър-председателят.

Той уверява, че управляващите отчитат грешките си и се учат от тях. Премиерът обещава да се работи решително по всички проблеми пред страната и до края на мандата да бъдат изпълнени ангажиментите от управленската програма на правителството.

Бойко Борисов пожелава здраве, щастие и сили, за да се справим заедно с изпитанията през новата 2020-а година!

Ето и пълното му обръщение:

2019-а беше добра година за България. Работихме много и във важни посоки - за повишаване на доходите на българите, за ускоряване растежа на икономиката, за увеличаване на чуждестранните инвестиции, за разкриването на нови работни места. Страната ни придобива и най-модерните самолети на Балканите, с което за пореден път затвърдихме евроатлантическия път на България. Не липсваха и предизвикателства и проблеми. Правителството обаче положи всички усилия и предприе необходимите действия за решаването им. И през 2020 г. ще продължим да работим по изпълнението на основните ни приоритети. Инвестициите в образованието и здравеопазването едновременно с реформирането на двата сектора е водещата ни задача. Работата по изграждането на магистрали, газопроводи, жп линии, болници, читалища, училища, детски градини, храмове и спортни обекти също ще продължи. Решителността ни идва от доверието, което ни гласувахте и на двата избора през 2019 година. Още веднъж използвам възможността да Ви благодаря и да уверя, че отчитаме грешките си и се учим от тях. Моралните стандарти ще продължат да са водещи в отношенията ни с гражданите. И това, което мога да обещая е, че ще работим решително по всички проблеми пред страната и до края на мандата ще изпълним ангажиментите от управленската програма на правителството.

Пожелавам на всички много здраве, щастие и сили, за да се справим заедно с изпитанията през новата 2020-а година!

Честита Нова година!


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички