Премиерът с писмо до Станишев за Кристалина Георгиева

Премиерът с писмо до Станишев за Кристалина Георгиева | StandartNews.com

София. Служебният премиер Георги Близнашки счита, че страната ни има шанс да се пребори за високия пост- представител за външната политика към Европейската комисия, за който беше предложена Кристалина Георгиева.

Той е подготвил писмо до председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, с което го призовава за подкрепа. Според проф. Близнашки, необходима е и мобилизация на всички български евродепутати, без оглед на тяхната партийна принадлежност, съобщиха от правителствената пресслужба.

Еврокомисарят присъства на заседанието на Министерския съвет сутринта и се срещна със служебния премиер и вицепремиерът Екатерина Захариева.

„Родиха се няколко важни идеи, които ще възприемем като инициативи на правителството по- нататък", заяви Близнашки.

Акцент по време на разговора с българския еврокомисар е била ситуацията във Врачанска област след наводненията.
Обсъдена е и ситуацията в рамките на ЕС, различните механизми за подкрепа на България, както и кандидатурата на Кристалина Георгиева за заместник-председател на Европейската комисия и върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност.

Министър-председателят отбеляза и решението за обновяване на състава на Комисията за възстановяване и подпомагане, която ще бъде председателствана от министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай