Премиерът е на посещение в Иран

Премиерът е на посещение в Иран | StandartNews.com

С българската делегация кацнахме в Техеран, Ислямска република Иран. Посрещна ни Н. Пр. д-р Аббас Ахмад Ахунди, министър на пътищата и градоустройството, съпредседател от иранска страна на СКИНТС. Това съобщи премиерът Бойко Борисов минути след като кацна за визита в Иран. 

"В следващите два дни ще проведем срещи с първия вицепрезидент д-р Есхаг Джахангири, както и с председателя на парламента д-р Али Лариджани. Предстои да бъдат подписани двустранни документи за сътрудничеството, а министрите от правителствената делегация ще проведат срещи със своите ирански колеги", разкри още премиерът.

Както "Стандарт" вече писа, шестима министри и 14 бизнесмени заминаха заедно с Бойко Борисов на посещение в Ислямска република Иран. В правителствената делегация са вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Даниел Митов, Ивайло Московски, Владислав Горанов, Десислава Танева и Теменужка Петкова. В Техеран премиерът ще се срещне с първия вицепрезидент д-р Есхаг Джахангири и с председателя на парламента д-р Али Лариджани.

В бизнес делегацията пък участват президентът на "Геотехмин" Цоло Вутов, председателят на Камарата на строителите Светослав Глосов, председателят на Съвета на директорите на "Приста Ойл" Пламен Бобоков, директорът на "Булгартабак" Владимир Жеков, председателят на Надзорния съвет на "Феста Холдинг" Петя Славова, председателят на "Булатом" Богомил Манчев, изпълнителният директор на "България Еър" Пламен Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай