Преизбраха Паргов в Софийската организация на БСП

Преизбраха Паргов в Софийската организация на БСП | StandartNews.com

Столичните социалисти преизбраха с мнозинство досегашния си председател Калоян Паргов.

Градската конференция на столичната организация на БСП отреди 139 гласа в подкрепа на Паргов, а опонентът му Борис Цветков получи 39 делегатски гласа. Останалите кандидати за председателския пост си направиха самоотвод преди гласуването.

Паргов ще заема поста за пълен мандат от 4 години. Досега той заемаше позицията на шеф на софийското БСП след избори от 2013 година за лидер, който да довърши мандата на Анна Янева.

"Благодаря за доверието и за подкрепата! Благодаря за търпението ви и за това, че издържахте над 12 часа в тази зала", обърна се Паргов към своите съпартийци минути след като стана ясно, че остава на поста си.

След първите благодарности Паргов не пропусна да поздрави опонента си Борис Цветков. "Направих го, защото го считам за мой партиен другар", аргументира се социалистът. " Днес, както казах и на предишната конференция, на която ме избрахте, в тази зала няма победители и победени. Иска ми се да излезем от тук като един силен отбор. И да градим, развиваме и пазим този отбор през следващите 4 години. В името на БСП и на България", обяви Паргов пред партийците.

Коалиционната политика на БСП като цяло се нуждае от сериозно преразглеждане, каза по-рано днес Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай