Правят публична дискусия за Споразумението с ЕК

Правят публична дискусия за Споразумението с ЕК | StandartNews.com

София. Вицепремиерът Зинаида Златанова ще открие публичната дискусия за Споразумението за партньорство за следващия програмен период между България и Европейската комисия в понеделник, 9 септември, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Събитието ще започне в 14.00 часа в зала „Средец" на Шератон София Хотел Балкани е организирано от Икономическия и социален съвет (ИСС).

За участие са поканени представители на дирекция „Програмиране на средствата от ЕС" към Администрацията на МС, представители на всички ведомства, отговорни за разработването на Споразумението за партньорство и оперативните програми (2014-2020), представители на неправителствени организации, на социалните партньори, членове на ИСС, експерти и медии.

В рамките на дискусията всички участници ще имат възможност да изразят своята позиция по заложените в документа национални приоритети и политики, които ще бъдат подкрепени от Европейските структурни и инвестиционни фондове през следващия програмен период 2014-2020 г.

Преди десет дни проект на Споразумението за партньорство – документът, определящ националните приоритети, които ще се финансират от Европейските структурни и инвестиционни фондове през периода 2014-2020 г., беше изпратен на Европейската комисия за втори кръг на технически консултации. Документът е разработен от междуведомствена работна група, в която участват и широк кръг партньори – представители на местните власти, социално-икономическите партньори, структурите на гражданското общество, академичната общност и други. В настоящата версия са отразени коментарите на ЕК от първия кръг на технически консултации, като са взети предвид и становищата, получени в рамките на общественото обсъждане на документа, проведено в периода 23.07-07.08.2013 г.

Окончателният вариант на Споразумението за партньорство ще бъде официално представен на Европейската комисия след влизането в сила на регламентите за Европейските структурни и инвестиционни фондове и одобрението на Многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай