Пратиха топ социалисти във Видин да спасяват местната БСП

Вчера деветима членове на  БСП обявиха напускането на редовете на партията

Пратиха топ социалисти във Видин да спасяват местната БСП | StandartNews.com

Случилото се във видинската организация ще доведе до един оздравителен процес, дори и да има още напуснали я социалисти, заяви днес Филип Попов, бивш депутат и член на Националния съвет на БСП. Попов е категоричен, че това ще доведе до една по-единна и консолидирана преди предстоящия вот БСП.

Вчера деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията и видинската общинска организация остана без ръководство.

БСП е кауза, БСП не се продава и не се предава, заяви Филип Попов. Представителите на областната и общинската организации на БСП във Видин категорично отрекоха отправените обвинения от напусналите партията социалисти, които обявиха мотивите си вчера в своя декларация.

Проф. Радослав Гайдарски, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и отговорник за Видинска област, заяви, че след проведена среща с партийните секретари и председатели на партийни организации от община Видин, те изразяват своето категорично несъгласие с позицията за състоянието на видинската организация и водената политика от централното ръководство на БСП, изразена преди ден от напусналите я  членове. Видинските социалисти след случилото се са по-консолидирани от всякога.

Радослав Гайдарски  каза още, че не е изненадан от напускането на тези хора и то е очаквано, защото те нямат нищо общо с БСП. Той ги определи като “хора, които търсят да са на хранилка“ и заяви, че в организацията „не страдат за напусналите, които отдавна са искали да освободят". Той сподели, че от години са особено тежки взаимоотношенията вътре в партията с ръководството на видинската общинска организация, в която членуват две трети от социалистите в област Видин.

Проф. Гайдарски каза още, че от години вътре в БСП, не само във Видин, но и в страната, вървят процеси за дестабилизация на партията, които водят до „организиран хаос“, и то направлявани от нейни членове, които той определи като "камарила" (група от непочтени личности, които влияят върху управлението, извличайки лични облаги). Независимо от това, социалистите днес тръгват към изборите през октомври по-мотивирани и сплотени, заяви той.

Предстои в следващите дни  Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП да сформира работна група и да се направи ревизия на финансовото състояния на Общинската организация на БСП-Видин, да се проведе общинско събрание и областна конференция за попълване на ръководния им състав, след което социалистите по места трябва да направят номинации за листите на партията в 5 -избирателен район за предстоящия на 2 октомври вот, каза Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай