Пожар от Нинова! Как нарече депутатите и бюджета

Лидерът на БСП със силна атака

Пожар от Нинова! Как нарече депутатите и бюджета | StandartNews.com

"На инат служебният кабинет на Румен Радев днес гласува в Министерски съвет бюджет, който ще внесе, въпреки че всички заявиха, че не го одобряват."Това заяви в остра в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Докато се карате и си мерите… Парламентарната република си отива, обърна се към колегите си в парламента тя.

“Разграничавам БСП от това, което се случва в последите дни в българския парламент”, заяви Нинова.“В Министерски съвет днес се гласува един бюджет, който за пръв път не се одобрява от никого в държавата. На инат днес служебният кабинет го приема и го внася, и пак ще обвинят депутатите, въпреки че сме заявили, че не го подкрепяме”, каза Нинова.

“Кой ви дава гаранция, че ако върнем бюджета, служебното правителство ще направи друг? Кого лъжете и на кого губите времето”, обърна се гневно Нинова към колегите си.

“Ами като върнете бюджета на Радев, той ще каже “Ето ги, не могат да се оправяте с финансите на държавата”., каза още Нинова.

„Депутатите по закон нямаме право да внасяме бюджет – не можем и да искаме. Няма мнозинство, може и да отиваме на избори и има риск всички пак да се хвърлят в популизъм“, посочи лидерът на левицата.

Тя подчерта, че бюджетът на служебния кабинет още днес ще бъде внесен в Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай