Посрамиха България

Волен Сидеров прекрати заседанието на КСНС при президента

Посрамиха България | StandartNews.com

София. Волен Сидеров предизвика скандал и прекрати заседанието на КСНС при президента. Още преди да е започнал Консултативният съвет, шефът на националистите започна да се държи предизвикателно с останалите политици и да пита настойчиво Орешарски докога ще се харчат държавни пари за охрана на Цветан Цветанов, Румен Петков и Бойко Борисов.

"Когато идваше вкъщи не ти пречеха", подхвърли му Борисов.

Волен Сидеров продължи с упреците защо президентът е превозвал в държавния самолет шефове на частни компании и не спираше да повтаря тезите си. Сидеров не позволи на Плевнелиев да открие заседанието още при влизането си в залата.

"Искам да помоля охраната на президентството да е на място", каза държавният глава и призова Сидеров да не проваля съвета. Премиерът и лидерите на останалите партии не взеха отношение по скандала и замълчаха.

В този момент Бойко Борисов стана и каза "Благодаря за поканата, г-н Президент, не мога да присъствам на това", и напусна заседанието.

За Стандарт Нюз лидерът на ГЕРБ каза в кулоарите на държавната институция: "Един хулиган пречи на държавата да работи. Не искам да съм съпричастен на скандалните му приказки. Той е провокатор. Не мога да търпя такива обвинения.Този човек висеше у нас през ден. Въртят се като пумпали", не скри възмущението си Борисов. Той каза, че няма да стои на заседанието, а ще извика заместника си Цветан Цветанов да представи позициите на ГЕРБ. 

По-късно обаче, когато стана ясно, че президентът е дал 15 минути почивка, с настойчивата покана на протокола на президентството, Борисов се върна. 

След почивката КСНС продължи без лидера на ГЕРБ, който си тръгна, както първоначално обяви. Вместо него на Консултативния съвет за национална сигурност позицията на ГЕРБ ще бъде представяна от заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай