Поптодорова: САЩ са пред най-важните избори

Поптодорова: САЩ са пред най-важните избори | StandartNews.com

Посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова заяви в ефира на Нова телевизия, че Щатите са изправени пред най-важните президентски избори.

"Тези президентски избори в САЩ са може би най-критично важни за останалия свят. До преди месеци всички снизходително и едва ли не с насмешка се отнасяхме към възможността Доналд Тръмп да стане президент на САЩ. За него са гласували хора, които искат като че ли да хванат за реверите системата, да я раздрусат и да кажат: "Чуйте ни". Аз виждах как ден по ден с огромно нежелание видни, водещи политически фигури се приплъзваха към подкрепа за Доналд Тръмп".

"Баналният израз за американската мечта вече е неприложим. Днешният американец вече смята, че следващото поколение ще живее по-зле от него", добави тя.

Поптодорова говори и за престрелката в Орландо. "Аз смятам, че както разсъждаваме върху причините за конкретната драма, така трябва да размишляваме върху цялостната и много различна среда. Докато не се разбере този нов свят – и от политици, и от взимащи решения, и от обществото като цяло – всеки път ще имаме много драматично изненадващи изблици", каза още тя.

Относно информациите, че тя може да стане кандидат за президент, посланикът на България в САЩ заяви: "Това не е моят сюжет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай