Полицията следи 10 дилъри на гласове край морето

Полицията следи 10 дилъри на гласове край морето | StandartNews.com

Варна. Десетина дилъри на гласове държи под око полицията във Варна, съобщи шефът на ОД на МВР главен инспектор Николай Калчев. Те са засичани в изборна търговия на предходните избори в града и региона, някои от които и със СРС-та. Има започнати дела - 3-4 срещу някои от тях, посочи Калчев.

Създадена е организация за получаване на изпреварваща информация за схеми в действие за купуване и продажба на гласове и нарушаване на политическите права на гражданите. Областна дирекция на МВР е във взаимодествие с Районната избирателна комисия /РИК/ за своевременно подаване на сигнали за незаконната търговия с гласове и извършване на незабавна проверка, увери полицейският шеф.

Сигнали за купуване на гласове гражданите могат да подават в най-близкото поделение на МВР или на телефон 112. За обезпечаване на изборите е сформирано междуведомствено звено между МВР, ДАНС и прокуратурата, има и оперативен щаб, и работна група, включваща служители от „Охранителна полиция". 610 униформени ще са ангажирани с охраната на РИК и избирателните секции, които са 630 в 290 населени места - Варна и региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай