Полиция спря бунт във врачанско село

Полиция спря бунт във врачанско село | StandartNews.com

Полиция беше повикана спешно във врачанското село Чирен. Имало е забавяне в приключването на изборния ден заради създало се напрежение, казаха от общинската избирателна комисия във Враца, съобщи "Трибали".

Около 19 часа, когато би трябвало да приключи изборният ден, пред секционната избирателна комисия в селото все още е имало множество хора, които искали да дадат своя глас. В секциите са допускани повече от допустимата бройка хора, за да може повече избиратели да гласуват. Въпреки това много от тях не успели да упражнят своя вот и започнали да недоволстват. Те настоявали да им бъде позволено да пуснат бюлетина, като част от тях дори не искали да дадат личните си карти за справка.

Членовете на СИК, които са местни жители, коментират, че не познават голяма част от хората, които дошли да хласуват в последния момент. На място са изпратени проверяващи от общинската избирателна комисия и членовете на секционните комисии не могли да приключат рабоата си по закриване на изборния ден. Много хора са се събрали пред СИК в Чирен. На мястото има и полиция, която следи да не избухнат нови безредици сред тълпата.

Изборният ден в съседното село Баница официално приключи. Бюлетините вече са преброени и изпратени към общинската избирателна комисия във Враца. По първоначални данни дългогодишният кмет на селото Любен Нинов ще участва на балотаж. На втори тур срещу него ще се изправи Галина Ангелова, директорка на детската градина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай