Политолози казаха обречена ли е каузата за редовно правителство

Предложението на Бойко Борисов за разговори между всички партии е откровено

Политолози казаха обречена ли е каузата за редовно правителство | StandartNews.com

След отправената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов оферта за преговори между партиите, влизащи в новия парламент, се оказва, че те засега не проявяват никакъв интерес. Какво ще стане обаче ако откажат да преговарят?

„Почти обречена кауза е това да има обединение между партиите. Струва ми се, че политическите елити са с нагласата да се върви към нови избори предвид конфигурацията в парламента“, смята политологът Стойчо Стойчев.

„Това, което работи в момента е, че се подценява заплахата от „Възраждане“. Каквото и да стане – те печелят. Ако няма редовно правителство, Костадинов спокойно може да каже „Ето, те нищо смислено не направиха“. Ако се разберат – работи неговата теза, че те и без това си работят заедно“, коментира Петър Чолаков.

И според двамата предложението на Бойко Борисов за разговори между всички партии е откровено.

„Това стратегически е най-правилният ход. Когато той казва, че е доволен от резултата на ГЕРБ, аз му вярвам“, каза Чолаков пред бТВ.

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ подхождат с голяма подозрителност към тази оферта. Ясно е, че Борисов винаги ще има влияние в ГЕРБ. Ясно е, че Костов има влияние в ДБ. Ясно е, че Доган има влияние в ДПС. Ако загърбим тази предварителна свръхподозрителност смятам, че офертата е откровена“, каза Стойчо Стойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай