Политолог щракна капана на Радев! Обясни причината

Защо президентът взе да става нервен

Политолог щракна капана на Радев! Обясни причината | StandartNews.com

Президентът Румен Радев е недоволен, че няма контрол върху избора на нов главен прокурор. С тези думи политологът доц. Стойчо Стойчев коментира по Нова нюз думите на държавния глава, че парламентарно представените партии търсят да назначат “свой човек”. Той коментира също, че в парламента вече има мнозинство, което напомня на Радев, че сме парламентарна република.

“Това го изнервя и го изважда от релси”, коментира Стойчев.

Политологът каза също, че Румен Радев е недоволен от развитието на процесите, които са сложили край на управлението му. Според Стойчев в последно време сме видели алтернативата на парламентарната република с едноличното управление на президента, което е на практика безконтролно.

Той подчерта, че това е обусловено от Конституцията и Радев не я е нарушил по никакъв начин. Стойчев обаче посочи, че държавния глава се притеснява и от конституционни промени, които могат да намалят неговите правомощия.

Затова той напада “партиите”, обясни политологът.

Политологът  също така беше категоричен, че съдбата на евентуална партия на Гешев ще е като на “Воля”, РЗС или “Български възход” и няма да продължи по-дълго от един парламентарен мандат, пише Петел.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай