Политолог посочи новата политическа звезда

"Възраждане" влизат сериозно в общинските съвети, ИТН също имат пробиви, изтъкна той

Политолог посочи новата политическа звезда | StandartNews.com

Вижда се ясна тенденция за убедителен резултат на ПП-ДБ в големите областни градове. Скандалът с машинния вот има политически ефект - ПП-ДБ си взеха своето и има реакция тип бумеранг.

Това коментира пред NOVA съоснователят на Изследователски център "Тренд" Димитър ГАнев. От думите му се разбра, че няма да има смяна на конфигурацията в състава на правителството:

"Имаше интерпретации от сорта на това как ПП-ДБ се срива и ГЕРБ ще поиска повече власт - това се отлага във времето. ГЕРБ ще имат добри резултати и ще запазят контрола върху по-малките общини", подчерта социологът.

Ганев коментира, че "Възраждане" влизат сериозно в общинските съвети, а ИТН също имат пробиви.

"Роди се нова политическа звезда на тези избори и това е Ваня Григорова. Може да предизвика процеси в лявото пространство. Тя е единствената кандидатура в София, която успява да надгради толкова по-голям резултат от листата си (бел.ред. тази на БСП)", каза още Ганев. Той определи разликата между Григорова и третият в подредбата Антон Хекимян (ГЕРБ) като приблизително малко под 10 000 гласа.

"Вотът за Григорова е наказателен вот срещу "сглобката", коментира още социологът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
insbpgkrflbxi
преди 5 месеца

Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук: ------- https://lmy.de/keto

Откажи