Политолог: Политически проект ще е рисков за Радев

Перспективите на президента за втори мандат стават доста мрачни без социалистите, каза Димитър Ганев

Политолог: Политически проект ще е рисков за Радев | StandartNews.com

Рисков ход за президента Румен Радев би било да направи политически проект. Рисков ход, който би взривил напълно отношенията с БСП, които в момента са в най-ниската си точка. Това коментира политологът Димитър Ганев в предаването "Тази неделя" по БТВ.

Не знаем какъв потенциал би имала подобна партия, но в последните 30 години почти винаги на балотаж на президентски избори отиват кандидатите на двете големи партии, припомни Димитър Ганев.

Перспективите на президента за втори мандат стават доста мрачни без социалистите, изтъква политологът.

"Ако погледнем назад, 2020 г. беше година на амплитуди. Протестът беше едната от тях. Властите стигнаха до безпрецедентно високи нива на одобрение. Мерихме нива през пролетта, които не сме виждали от години. Само няколко месеца по-късно стигнахме до безпрецедентно ниски нива на подкрепа, които не сме виждали по време на управлението на ГЕРБ. Сега се стабилизираха. За никой не е тайна, че през август и септември Борисов беше в оставка на полусъединител", смята Ганев.
Той посочи още, че темата COVID-19 в момента е удобна за управляващите. И изтъкна, че в момента е интересно дали ще има друга тема до изборите.

В условията на криза обществената реакция е да се хванем за сигурното, даде пример Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай