Сряда,

Политолог: Да не падне курбан цялата нация

От: Стандарт -
Политолог: Да не падне курбан цялата нация
A
A
A

„Какво следва, след като българи бяха санкционирани по глобалния закон "Магнитски", е много труден въпрос, защото той не е политически, а си е криминална дейност“, коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„Първият сигнал, който идва към България от страна партньор от НАТО, е, че при такава структура на отношения вътре в публичните институти на България, на България не може да се има доверие.

Вторият сигнал дойде от ЕС и ЕП – у нас идва мисия, която дискутира посочените проблеми, тоест проблемът е вече вътрешноевропейски и ще има конкретни въпроси към институциите у нас. И те трябва да дадат удовлетворителни отговор, за да не падне курбан цялата нация, това не трябва да се случва“, смята още Аврамов.

На въпрос за двамата българи от Агенцията да българите в чужбина и Манолев не са ли твърде дребни риби, Аврамов посочи, че една цяла политическа група в парламента беше обвинена в дейност, свързана с продажба на българско гражданство – и тези хора са свързани с тази група.

"От гледна точка на политиката и на политическия анализ за нас като граждани е важно, че някой е осигурявал чадър за корупция. И това се нарича политическа корупция. А това, че посочените хора от институциите се правят, че нищо не се случва, това, че от години държавата се ползва за частна полза, а не в интерес на гражданите, това кара хората да не вярват, че може да има промяна, и опитът да се изчисти държава се прави отвън", посочи Аврамов.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички