Петък,

Политолог: Да не падне курбан цялата нация

От: Стандарт -
804
Политолог: Да не падне курбан цялата нация
A
A
A

„Какво следва, след като българи бяха санкционирани по глобалния закон "Магнитски", е много труден въпрос, защото той не е политически, а си е криминална дейност“, коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„Първият сигнал, който идва към България от страна партньор от НАТО, е, че при такава структура на отношения вътре в публичните институти на България, на България не може да се има доверие.

Вторият сигнал дойде от ЕС и ЕП – у нас идва мисия, която дискутира посочените проблеми, тоест проблемът е вече вътрешноевропейски и ще има конкретни въпроси към институциите у нас. И те трябва да дадат удовлетворителни отговор, за да не падне курбан цялата нация, това не трябва да се случва“, смята още Аврамов.

На въпрос за двамата българи от Агенцията да българите в чужбина и Манолев не са ли твърде дребни риби, Аврамов посочи, че една цяла политическа група в парламента беше обвинена в дейност, свързана с продажба на българско гражданство – и тези хора са свързани с тази група.

"От гледна точка на политиката и на политическия анализ за нас като граждани е важно, че някой е осигурявал чадър за корупция. И това се нарича политическа корупция. А това, че посочените хора от институциите се правят, че нищо не се случва, това, че от години държавата се ползва за частна полза, а не в интерес на гражданите, това кара хората да не вярват, че може да има промяна, и опитът да се изчисти държава се прави отвън", посочи Аврамов.

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички