Политолог: Божков се прави на политически беглец

Нужно му е, за да получи убежище в Дубай, а не да бъде екстрадиран в България

Политолог: Божков се прави на политически беглец | StandartNews.com

Божков има стратегия да изгради образ на политически беглец, тя му е нужна, за да получи убежище в Дубай, а не да бъде екстрадиран в България. Тази теза разви анализаторът Георги Харизанов пред бТВ по повод забегналия в Дубай бизнесмен Васил Божков.

За заявката за партия от страна на Божков Харизанов коментира: "За това нещо е нужна критична маса от полезни идиоти, като гледам как се движи неговата Фейсбук страница, нищо чудно да успее".

Харизанов припомни запис разпространен от съдружниците на Божков, в който твърдят, че ги заплашва с убийство. "Преди няколко месеца партньорите му разпространиха запис от тяхна среща, в който има имена на починали негови конкуренти. Те казват „ти с убийство ли ни заплащаш“ Божков отвръща „не, но откакто не работят с мен им се изпари късмет“, цитира Харизанов.

Според анализатора с изказванията си президента Румен Радев е акредитирал с доверие Божков, а не неговите обвинителите.

За състоянието на управляващите година по-малко преди изборите Харизанов каза:  "Въпреки острите опити за компрометиране, подкрепата за Борисов не се намалява, а се увеличава. Хората продължават да не виждат сериозна алтернатива".

Социологът Андрей Райчев смята, че Божков все пак е успял да нарани властта у нас. "Цветан Василев също се чувстваше обиден, но той се мъчеше с емоционални речи да каже „закрихте банката, те не са прави“ нямаше стратегия, имаше искрена реакция. Божков няма да може да направи политическа партия. Властта ще има неприятности, ще направи някои кадрови жертви", прогнозира социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай