Полина Карастоянова оглави Комисията по култура и медии

Полина Карастоянова оглави Комисията по култура и медии | StandartNews.com

София. Полина Карастоянова от ПГ на Патриотичния фронт ще бъде председател на парламентарната Комисия по култура и медии в парламента. Предложението, внесено от председателя на ПГ на ПФ Валери Симеонов, беше прието с 91 гласа "за", 19 – "против", а 12 се въздържаха. 

Припомняме, че до избирането на нов шеф на комисията по медии и култура се стигна, след като краткосрочно заемащият поста Слави Бинев подаде оставка заради протестите срещу избора му от страна на културни дейци, интелектуалци и общественост.

"Вярвам, че ще успеем с убедително политическо мнозинство, което да гарантира плавно нарастване на бюджета за култура в този мандат. Надявам се с хоризонт до 2018 година да достигнем 1% от БВП на страната", заяви на брифинг в парламента Карастоянова, която благодари лично на съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, застанали зад нейната кандидатура като председател на Комисията по култура и медии, както и на народните представители, които са подкрепили избора й.

"Възнамерявам в следващите няколко дни да проведа срещи с министъра на културата Вежди Рашидов, директорите на БНТ и БНР. Ще се срещна и разговарям с председателя на СЕМ Георги Лозанов, директора на БТА, Христо Мутафчиев, всички председатели на творческите съюзи", направи заявка Карастоянова, като целта ще бъде на следващото заседание на комисията да е наясно с техните проблеми и предложенията им как да бъдат решени. "Ще призова моите колеги да търсим всички възможности за подкрепа именно на тези предложения и тези възможности за решения. Надявам се всички в комисията ще търсим устойчиви решения, които в дългосрочен план да гарантират работата както в културната сфера, така и в медиите", каза Карастоянова.

"Вратите на комисията ще бъдат широко отворени за българските творци, интелектуалци, журналисти", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай