Слави Бинев подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии

Слави Бинев подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии | StandartNews.com

Могат да пият вино от моя череп, заяви той, след като се оттегли от поста

Депутатът Слави Бинев хвърли оставка като шеф на комисията по култура в парламента. "Взех това решение още преди седмица и исках да говоря със своите колеги. Обсъждахме го и имаше най-различни варианти, но наистина мисля, че кофите с помия дойдоха малко в повече дори и на човек като мен, който може да носи", заяви той малко след 16.30 часа.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов съобщи решението на колегата си, след като парламентарната група на патриотите заседава близо час. "Проблемът се инспирира от Народното събрание. Станахме свидетели на действия, които бяха насочени срещу избора на Бинев за председател на комисията по култура и медии", каза Симеонов. И допълни: "Води се една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да е подкрепено от каквито и да е аргументи". Симеонов уточни, че недоволните от поста на Бинев са отказали среща с депутатите от ПФ.

"Създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава", заключи Симеонов. Самият Бинев предложил на колегите си от ПФ да вземат решение за оставката му. Патриотите няма да предложат друга кандидатура за комисията по култура. По-рано през деня Бинев имаше среща с председателя на парламента Цецка Цачева. С нея разговаря и министърът на културата Вежди Рашидов. След оставката си Бинев допълни, че вече е направил много за културата, поставяйки на фокус проблемите на гилдията. И за финал каза: "Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай