Питка и цветя за Бойко в столицата на Туркменистан

Питка и цветя за Бойко в столицата на Туркменистан | StandartNews.com

С питка и цветя посрещнаха Бойко Борисов в столицата на Туркменистан. Премиерът и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова са кацнали в град Ашхабад малко преди 19 часа, става ясно от официалния фейсбук профил на премиера.

"С екипа ми кацнахме преди минути в град Ашхабад. Посрещна ни заместник министър-председателят и министър на външните работи на Туркменистан г-н Р.О. Мередов. Предстои ми среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. Ще обсъдим перспективите пред двустранното сътрудничество, засилване на контактите между икономическите субекти на двете страни и други теми от общ интерес", гласи съобщението на Борисов, под което има снимки от пристигането му.

"Министър Лиляна Павлова ще подпише споразумение за сътрудничество между българското министерство на регионалното развитие и туркменистанското за строителство и архитектура. Целта ни е да създадем условия за укрепване и разширяване на двустранните икономически отношения и за установяване на трайни партньорства между представителите на бизнеса", завършва Борисов.

Министър-председателят е на официално посещение в Туркменистан днес и утре по покана на президента Гурбангули.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай