ПФ изключва Полина Карастоянова, била срещу ракията

ПФ изключва Полина Карастоянова, била срещу ракията  | StandartNews.com

Партията на Валери Симеонов сваля политическото си доверие от Поли Карастоянова, защото не само подкрепила, но и лобирала за нововъведенията, които ограничиха домашното производство на ракия и бяха приети от парламента преди дни. Това обяви изненадващо в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Предстои във вторник парламентарната група да решава за изключването й", непреклонен е Симеонов. Наказателната акция срещу председателката на комисията по култура била заради това, че не е уведомила партията и ръководството за акцията срещу селските казани за ракия, съобщава Канал 3.

Да се върне старото положение в закона и да се отменят бързо ограниченията пред хората искат от НФСБ, които внесоха промени в закона за акцизите и данъчните складове.

"Селският казан се е превърнал от векове в българската агора, в място, където се решават не само местните, но и националните и световните проблеми", отсече Симеонов.

С изгонването на Карастоянова може да увисне въпросът отново с председателството на комисията по култура, която по правилник не може да бъде оглавявана от независим депутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай