ПФ иска Бъчварова да смени Вучков, но с условие

ПФ иска Бъчварова да смени Вучков, но с условие | StandartNews.com

ПФ ще подкрепи Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Това заяви от трибуната на парламента Красимир Каракачанов по време на дебатите за персоналните промени в Министерски съвет.

Има доста въпроси, които трябва да бъдат приоритет на новия вътрешен министър, посочи той и уточни, че на първо място постави проблема с битовата престъпност. По думите му тя „е заляла 2/3 от България. „Редица са случаите, в който български граждани са обирани по 4 – 5 пъти. Това изисква много ясна концентрация върху този проблем, създаването на онази работна група, за която говорихме преди 3-4 месеца между Министерство на правосъдието, МВР и парламента за изработване на необходимите мерки, включително законодателни", подчерта той, цитиран от "Фокус".

Липсата на видеонаблюдение в малките населени места усещане за безнаказаност. „МВР е фактора, който трябва да противодейства на този проблем", каза още той.

„Вторият проблем е нелегалната емиграция и ще очакваме съоръжението по българо-турската граница да се изгради възможно най-бързо", коментира той, поставяйки като трети проблеми купения и контролирания вот. „При Йордан Бакалов бяха предприети мерки и въпреки малкото време се видя, че дават резултат", заяви Каракачанов.

„Ще подкрепим тази кандидатура, но ще очакваме и тези неща", припомни представителят на ПФ.

По-рано от парламентарната група на Реформаторски блок обявиха, че ще подкрепят номинацията на Румяна Бъчварова за поста на Веселин Вучков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай