Петров: Никога не съм бил дясната ръка на Бареков

Петров: Никога не съм бил дясната ръка на Бареков | StandartNews.com

София. "От известно време нямам контакт с Николай Бареков и никога не съм му бил дясна ръка. Той сам си е и дясна, и лява ръка". Това заяви Росен Петров в сутрешния блок на Нова тв. Той коментира неговото напускане на партията "Български демократически център".

Петров бе категоричен, че решението му не е взето по финансови причини.

"Политиката е изкуство на компромиса. Например бях си поставил за цел да се подобри положението на военните инвалиди. За тази цел обаче трябваше да постигна някаква договорка със социалния министър, който е в момента. За да се гласува този закон, той трябва да се подкрепи от мнозинството. Тоест аз трябва да постигна компромис между моето желание да помогна на тази група и това другите партии да го подкрепят", каза още Петров.

Росен Петров, който ще остане депутат от партията на Бареков, обясни, че е искал да излезе от непрекъснатия скандал около БДЦ, заради което не се чувствал добре. И изрази надежда, че с Николай Бареков ще си останат приятели.

"Ценя много майката на Николай Бареков и вчера й обещах да запазя честта му. Тя ми се обади по телефона и плачеше, разплаках се и аз. Не искам да стават скандали и самоубийствени войни", коментира още Петров по повод напускането му.

Росен Петров изтъкна, че не се чувства употребен или излъган.

Припомняме, че в неделя стана ясно, че Росен Петров е освободен от партията на Николай Бареков по взаимно съгласие. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай