Петък,

Петкова ще информира НС за въглищните централи

От: Рачо Рачев -
129
Петкова ще информира НС за въглищните централи
A
A
A

Депутатите ще изслушат енергийния министър Теменужка Петкова за бъдещето на въглищните топлоелектрически централи у нас.

Изслушването на Теменужка Петкова е по искане на БСП. Социалистите предлагат НС да излезе с решение, с което задължава Министерския съвет чрез министъра на енергетиката в срок до 29 февруари да предприеме необходимите мерки за нормално функциониране на ТЕЦ „Марица Изток 2“, както и финансовото оздравяване на дружеството. Целта на това е да се гарантира енергийната сигурност на страната.

Левицата настоява в дългосрочен план да се гарантира и производствения капацитет на въглищните топлоелектрически централи в България, а министърът нас енергетиката периодично да се отчита пред депутатите за предприетите мерки и постигнатите резултати.

На депутатски въпроси относно боклука в Плевен ще отговарят вътрешният министър Младен Маринов и ексминистърът Емил Димитров. В редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят  и вицепремиерът Марияна Николова,  и министрите Младен Маринов, Красимир Вълчев, Кирил Ананиев и Петя Аврамова.

Народното събрание ще разисква на първо четене и промени в Закона за регионалното развитие.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички