Петков влуди парламента: Минчев, Рашков, викове "Оставка!"

Никола Минчев е много добър, отличен професионалист, заяви премиерът

Петков влуди парламента: Минчев, Рашков, викове "Оставка!" | StandartNews.com

Никола Минчев е много добър, отличен професионалист, заяви премиерът Кирил Петков от парламентарната трибуна.

Депутатите дебатират по исканата оставка на председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев.

"Вече два часа слушам тази дискусия и се чудя защо 120 депутата слагат най-големият приоритет на България да бъде днес смяната на Никола Минчев. Нима оставката на г-н Минчев е по-важна от цените на тока, нивата на пенсиите, данъчните облекчения за младите семейства", попита премиерът.

"Аз съм чувал това от устата и на хора от ГЕРБ, и от ДПС, и от ИТН, и от "Възраждане". Може би се страхувате, че г-н Минчев ще води това Народно събрание да приеме закони, като Закона за КПКОНПИ, може би ви е страх, че г-н Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ. Може би ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор", каза Кирил Петков.

Той се обърна към ГЕРБ с думите: "Ако си мислите, че с днешното приемане на оставката на Никола Минчев ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас, няма, официално ви го казвам".

Към ДПС премиерът заяви, че с приемане на тази оставка няма да намали броя на сигналите, които ще бъдат изпратени до европрокуратурата.

Според Кирил Петков във "Възраждане" има честни хора, които са влезли с друга идея, които осъзнават историческата си роля в този момент, но по думите на премиера те са подложени на натиск от лидерите на "Има такъв народ".

"Предателството, което ИТН ще направят, когато днес натиснат бутона заедно с ГЕРБ и ДПС ще бъде очевадно пред целия български народ. Ето това е задкулисието срещу което се борим всеки ден", каза още Кирил Петков.

Докато той говореше, от залата се чуха викове за оставка.

Най-важната тема не е оставката на председателя на НС, а оставката на правителството, отговори Йордан Цонев от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай