Петков коментира Борисов и Пеевски

Въглищните централи ще могат да работят пълноценно поне до 2038 г.

Петков коментира Борисов и Пеевски | StandartNews.com

Съпредседателят на “Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви във Варна, че голяма част от исканията на миньорите и енергетиците са включени в споразумението между правителството и протестиращите.

Въглищните централи ще могат да работят пълноценно поне до 2038 г.

Петков смята, че Бойко Борисов и Делян Пеевски всеки ден излизат и се хвалят с някаква добра стъпка напред, но не казват, че тя е част от реформаторската програма на ПП-ДБ. Той допълни, че на първо четене са гласувани промени в конституцията, а това според него е най-мащабният начин за реформиране на съдебната власт. Ако ГЕРБ и ДПС продължават да се хвалят с нашите реформи, нямаме проблем, важното е нещата да се случват, допълни Петков.

Той напомни, че вече е гласувана Пътна карта, която включва всички изисквания на недоволните. Петков каза още, че държавата няма да ограничава въглищните мощности до 2038 година и се надява протестиращите да се приберат по домовете си.

Девети ден продължава блокадата на магистрала "Тракия". Протестиращи миньори и енергетици от комплекса "Марица-изток" са категорични, че пътят ще остане затворен, докато териториалните планове за справедлив преход не бъдат изтеглени от европейските институции.

Аз лично харесвам министъра на отбраната Тодор Тагарев и мисля, че се справя много добре, каза още Петков. По думите му с действията си през последните дни, заради които политически сили му поискаха оставката, Тагарев просто е искал по-бързо да модернизира армията. Сега ще трябва да изчака да минат изборите, обясни Петков. И допълни, че според него правителството засега се справя отлично.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай