Пеевски за 100-годишнината на Република Турция: Пазете заветите на Ататюрк

Съпредседателят на ПГ на ДПС със специален поздрав за Националния празник на южната ни съседка

Пеевски за 100-годишнината на Република Турция: Пазете заветите на Ататюрк | StandartNews.com

Днес нашите съседи и приятели от Република Турция честват един от най-важните дни в историята си – 100 години от провъзгласяването на модерната светска държава. Това заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специален поздрав по повод Националния празник на Република Турция.

Преди век Република Турция поема по новия път на демокрацията, европейските ценности, образователната реформа и бурния икономически подем, посочи Пеевски.

От името на Движението за права и свободи и лично от свое име честитя Националния празник на Република Турция и пожелавам неотменимо да следват завета на Ататюрк: "Суверeнитетът безусловно принадлежи на народа", подчерта съпредседателят на ПГ на ДПС.

И заяви: „Делото на Мустафа Кемал Ататюрк, големият приятел на България, което полага темелите на свободна и демократична Република Турция, завинаги ще остане като пример на визионерство, държавническо мислене и геополитическа далновидност”.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
ОтКадяИотДекНаДекШъНиЗанимавате СтозШе ек
преди 5 месеца

Бас държа,че Лошо хал хабер си няма от заветите на Ататюрк,но със сигурност е наясно със заветите на Перм ЕвровПеевски. Нали като млади са пърдели в една кратуна.

Откажи
Данчо
преди 5 месеца

Браво Евала на турчина Пеевски дебелото му шкембе сигурно се е напълнило с л**** турски колкото си искаш твойта майка мръсна свинско парче дебело прасе да пукнеш да на майка ти да е** боклук

Откажи
Минчо
преди 5 месеца

Нали нашите управници дет призовават все да се гласува оттърваха края във всяко отношение така щее ей такива ще командват

Откажи
Гост
преди 5 месеца

Голям си боклук ей заради такива като теб България е на такова ниво

Откажи
Wolf
преди 5 месеца

СВИНЬО СВИНЬО НЕДОКЛАНА

Откажи
П Данева
преди 5 месеца

Каде е Карадаиъ,защо Пеевски говори от името на председателя?Да не е той вече председател на ДПС?

Откажи