Пеевски: Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан!

Това би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС няма да допусне това!

Пеевски: Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан! | StandartNews.com

Председателят на ДПС Делян Пеевски излезе с коментар относно референдум за еврото.

Това стана час след като "Възраждане“ и ИТН заедно внесоха предложение в деловодството на НС, в което искат парламентът да свика референдум за запазване на българския лев.

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”, заяви Пеевски, цитиран от пресцентъра на партията.

Като страна членка на ЕС сме приели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това, категоричен е Пеевски.

ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до  изпълнението на тази цел. Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем. Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута, заявява Пеевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай