Пеевски ги извади от кубинките. Хората на президента в паника

Обикалят телевизиите, за да го правят, но признаха за партия Трети март

Пеевски ги извади от кубинките. Хората на президента в паника | StandartNews.com

Паника обхвана хората на Румен Радев, след като лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски освети касиерите на „Дондуков” 2 и работата на президентските секретари по създаването на партия Трети март.

Близките на Радев един през друг обикалят телевизиите, за да се обясняват, че Радев не се занимавал с партийно строителство.

2024-та е годината, в която партийният модел ще се промени, защото е в криза. Партиите се деструктурират, действат френетично, защото усещат този си разпад. И единствената алтернатива е президентът, затова го атакуват, заяви Антон Кутев в интервю за Нова нюз днес.

Гарантирам, познавайки добре Радев - ако ще прави нещо, сам ще го обяви, а такова за момента няма, заяви Кутев.

Хора се катерят по гърба на президента, никога нямаше ПП да дойде на власт без него, и Стефан Янев направи всичко на гърба му. И то без някога да е подкрепял някой от тях, подчерта Кутев. А ако беше ги подкрепил, попита той.
"З март" се разпусна преди два месеца, каза още Кутев, визирайки обаче инициативния комитет за референдума. Ако и когато реши да обяви нещо, президентът сам ще го направи, повтори той.

Но веднага след това, също като Димитър Стоянов вчера, на практика призна, че по партия Трети март се работи.

Наясно сме, че най-силният човек в държавата може да създаде проект, но той (Румен Радев) е институционален и през цялото време се опитва да прави всичко на светло, обясни Кутев. И призна: „Иначе нужда от проект има”.

Радев два пъти печели изборите, защо Пеевски не се кандидатира на президентския вот срещу него, коментира още Кутев.

Мога ли сега да изляза и да подам сигнал, че Корнелия Нинова не плаща с години наем на "Позитано"20, отговори той на папката на БСП, която социалистите размахаха с подавани от тях сигнали срещу президентски хора и служебните му министри.

Накрая Кутев се зае да защитава и дясната ръка на президента – Николай Копринков, станал известен с прозвището „Пътя на Копринката”.

Познавам Копринков отпреди Радев да спечели първия си президентски мандат, не знам да е правил нещо, с което нарушава законите или морала, каза Кутев. И добави: „Вече ако има решение на съда, да го затворим Копринков”. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай