Пазят в тайна с какво ще сменим горивото за АЕЦ Козлодуй

Александър Николов не се е колебал никога дали да е част от кабинета „Петков“

Пазят в тайна с какво ще сменим горивото за АЕЦ Козлодуй | StandartNews.com

Един от реакторите на АЕЦ „Козлодуй“ ще е с различно от руското ядрено гориво след 2024 година, обяви пред бТВ енергийният министър в оставка Александър Николов.

Той добави и че е осигурено алтернативно ядрено гориво след въпрос дали Русия може да спре доставка на такова, както и на резервни части за планови ремонти на атомната ни централа.

Николов категорично заяви, че няма нужда от всяване на ненужни страхове и не пожела да уточни какво ще е ядреното гориво.

„В процеса по снабдяване с ядрено гориво са замесени няколко доставчика по ред причини най-вече търговски. Не искам да споменавам конкретно държави или конкретни доставчици, тъй като това би могло да наруши обществения интерес на конкретния доставчик“, допълни той.

Александър Николов коментира и политическата криза, като заяви, че не се е колебал никога дали да е част от кабинета „Петков“.

Според него липсата на коалиционна култура е възможна причина за разпада, но положителното е, че това е урок и е „част от позитивната промяна, която се случва в България“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай