Неделя,

Павлова: Подготвяме се за старта на летния сезон

От: Администратор -
4524
Павлова: Подготвяме се за старта на летния сезон
A
A
A

Правим подготовката за началото на летния сезон, експертите в момента са ангажирани изцяло с провеждането на процедурите за отдаване плажовете под наем, като първите 4 концесии започват. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред "Фокус".

На 14 април ще бъде издадена заповедта за комисията, която ще започне работата по тях, обясни Павлова. На предстоящото заседание на Министерски съвет, което ще се проведе на 8-и април ще бъдат разгледани и останалите 6 концесионни процедури, каза още тя.

Екипите ще направят замерване на плажовете преди сезона, като вече са утвърдени по-голямата част от преместваемите обекти, а така също вече са утвърдени схемите за разполагане, стана ясно от регионалният министър.

„Така че експертите ще дойдат да направят замервания на площите, обемите и т.н. Мога да кажа, че има мобилизация и подготовка за сезона. Успоредно с това се координират действията ни с колегите от Министерството на здравеопазването по отношение наредбата за водно спасяване и медицинска помощ. Смятам, че сезонът ще може да започне в добра организация", заключи Павлова.

Повече за стопанисването на плажовете четете ТУК. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички