Патриотите ще подкрепят Бъчварова за шеф на МВР

Патриотите ще подкрепят Бъчварова за шеф на МВР  | StandartNews.com

Председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че от партията ще подкрепят предложението Румяна Бъчварова да заеме поста министър на вътрешните работи и отбеляза, че не те, а премиера Бойко Борисов ще работи с нея и в този смисъл има право да си избере екип.

Валери Симеонов коментира, че от ПФ не са обидени от факта, че не се били уведомени за случващото се и за предложението на Борисов за замяна на Веселин Вучков с Румяна Бъчварова, защото през последните 3 месеца това е било практика.

"Редно е все пак като някакви партньори да ни уведомяват, но са решили, че не трябва да ни уведомяват - не сме особено обидени. За нас е по-важното да се изпълнява програмата, под която сме се разписали – това е най-важното", заяви Валери Симеонов.

Симеонов коментира решението на Веселин Вучков да подаде оставка: "Според мен той не е получил пълното доверие на министър-председателя Бойко Борисов, очаквал е след смяната на закона, който гласувахме в пленарна зала – Законът за МВР, да бъде отстранен главният секретар и съответно шефът на ДАНС. Това не е станало и той си е подал оставката. Вучков е искал да получи по-сериозна и убедителна подкрепа от министър-председателя основно – не е получил затова си е подал оставката. Друг е въпросът дали трябваше да го направи точно тогава, в този ден , когато тук бяха шефът на ФБР и президентът на Азербайджан. Мисля, че не трябваше, можеше да изчака още 24 часа", каза още Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай