Патриотите категорични: Няма да подкрепим заема

Патриотите категорични: Няма да подкрепим заема | StandartNews.com

Патриотичният фронт няма да подкрепи тегленето на външен дълг от 16 млрд. лева. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, които участва в дебатите за новия заем.

По думите му от кабинетът не са дали достатъчно убедителни аргументи и призова към яснота.

Според него Патриотичният фронт запазва национално отговорна позиция, договорена преди формирането на правителството. „Парламентарната група на ПФ обстойно разгледа законопроекта за взимане на заем от 16 милиарда лева. При обсъждането на законопроекта бяха изслушани икономисти и финансовият министър Владислав Горанов", каза той.

Валери Симеонов, каза че след прибързаното гласуване на промените в пенсионното осигуряване и спирането на влаковете новият дълг от 16 милиарда лева е бил приет негативно от обществото.

„Само за месец януари след проверки на складове на течни горива са постъпи около 70 млн. лв. По данни на тютюнопреработвателите промишленост България губи около 500 милиона лева за 3-месечие от контрабанда и липса на акцизи. Защо липсва виновен за кризата в КТБ и връщането на парите в държавата? Кога ще бъдат изправени на съд виновниците за енергетиката?", попита Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай