Четвъртък,

Патриоти искат връщане на смъртното наказание

От: Администратор -
A
A
A

Дошло е време да поставим въпроса за референдум за връщане на смъртното наказание. Това обяви в парламента евродепутатът Ангел Джамбазки, който заедно с народни представители от ПФ се срещна с родители на убити деца. Сред тях - на Вероника от Велико Търново, Пресиян от Шумен и Яна, която намери смъртта си в Борисовата градина. "Категорично подкрепяме връщането на смъртното наказание. Може би начинът това да се случи е след референдум", каза Джамбазки и даде за пример Унгария, чийто премиер Виктор Орбан, е на посещение у нас. Той готви такъв законопроект.

Това е образец за национална отговорна политика, смята Джамбазки.Според депутатите от ПФ съкратеното следствие води до абсурдно намаляване на присъди. Азбучен пример за това е убиецът на Вероника, който при трето убийство отново получава най-ниско наказание.

Настояваме при умишлено престъпление да не се допуска съкратен процес, защото се получава крещяща гавра с чувството за справедливост, каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички