Първи депутат напусна ГЕРБ и става независим

Аз имам проблеми с тези хора, които ръководят Парламентарната група - "дружинните ръководители", каза Георги Марков

Първи депутат напусна ГЕРБ и става независим | StandartNews.com

София. Депутатът Георги Марков е депозирал молба за напускане на парламентарната група на ГЕРБ. Това обяви в началото на пленарното заседание председателя на Народното събрание Михаил Миков, с което потвърди информация от медиите.

Миков обяви, че желанието на Марков е да стане независим народен представител.

Съобщението беше прието с аплодисменти в пленарна зала.

„С г-н Борисов не съм говорил, че напускам. В 11.00 часа вчера занесох заявлението за напускане", коментира пред БНР Марков.

„Към г-н Борисов, г-н Цветанов нямам нищо, аз имам проблеми с тези хора, които ръководят Парламентарната група - "дружинните ръководители". По-известните, да речем. На първия ред", допълни той без да цитира имена.

Марков уточни, че не е подстрекавал никого да го последва и е взел решението сам.

„Ако някой се е надявал аз да бъда този един глас, който ще помогне на управляващата коалиция, не съм аз този един глас", каза още Марков по повод факта, че може да стане 121-я депутат, подкрепящ управляващите от БСП и ДПС.

Преди началото на заседанието в кулоарите депутатите от ГЕРБ Красимир Стефанов и Ивайло Московски казаха, че решението на колегата им е лично и не са запознати с мотивите.

„Няма какво да коментирам, няма такъв факт", заяви Димитър Главчев от ГЕРБ.

От днес парламентарната група на ГЕРБ ще наброява 96 депутати.

Пред Нова телевизия депутатът от левицата Спас Панчев заяви, че колеги от групата на Борисов споделяли, че имат желание да напуснат редиците на ГЕРБ. Те били недоволни, че не се ходи на работа в парламента. Също така депутатите не можели да гласуват по съвест в пленарната зала. Народните представители нямали възможност да изпълняват и обещанията си към избирателите, твърди Панчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай