Първанов: Ще съдя Янев за клевета

Първанов: Ще съдя Янев за клевета | StandartNews.com

София. Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012, заяви , че ще съди лидера на РЗС Яне Янев.


В ефира на Нова телевизия Янев обяви, че Първанов има пари в офшорни сметки чрез система от подставени лица. Прословутият Георги Гергов също е в списъка с подставени лица. "Директно ще се намери връзка между Георги Първанов и Георги Гергов", предрече лидерът на РЗС.

Малко след участието му, в телевизията позвъни Георги Първанов и пожела право на отговор:
"Казаното от Яне Янев е груба и долна лъжа. Не за първи път той прави подобни гнусни инсинуации, подчерта Първанов и добави, че за казаното от Янев той ще потърся истината по съдебен ред.
Всичко, което се открие на мое име, извън декларираното, ще бъде предоставено на Яне Янев. Но ако не се открие нищо, той трябва да си понесе отговорността пред съда, подчерта бившият държавен глава.
Дори в избори трябва да се лъже с мярка. Това е безобразие.," зави Първанов.

 

"От 23 милиарда долара, след приватизацията останаха 3 милиарда. Кредитните милионери все пак са тук. Така че става въпрос за големите акули, които не само са укривали данъци, те са изнасяла парите, за да не ги хване конфискация на имущество. Когато преди 5-6 години имаше бум на инвестициите, огромната част от тези пари идваше от офшорните зони.", разкри лидерът на РЗС Яне Янев.

Георги Първанов има доста подставени лица в черните офшорни зони. Категорично съм сигурен в това. Едно от тези подставени лица е вдовицата на Емил Кюлев. Има и други хора – прословутият Георги Гергов. И той е в списъка. И ще се намери директна финансова взаимовръзка между Георги Първанов и Георги Гергов," обещава Яне Янев.

Според политика имало счетоводни кантори, в които работят българи. И те осъществявали така наречените офшорни картели, като спазвали принципите на влизане само на определени лица със съгласието на други. Първанов бил съществена част от тази офшорна мрежа.

Само в последно време от България са били откраднати 90 милиона за износ на ток, като държавата е ощетена в особено големи мащаби. В дъното на енергийната мафия стои Красимир Георгиев – Фронтиера, а негов покровител е Румен Овчаров. Ставало дума за стотици милиони. Според Янев в списъците било и името на най-богатия български социолог. Той имал не една офшорна сметка. Ставало въпрос за социолог с ярко червено лице и ярко червено съдържание. Той бил в съдружие с друг социолог, който е много темпераментен, много ръкомаха, каза Яне Янев и обеща втора порция разкрития скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай