Първан Симеон каза кой на кого натри носа

Въпросът е някой да не прекали, коментира социологът

Първан Симеон каза кой на кого натри носа | StandartNews.com

"Консервативните балкански сили виждат шанс да натрият носа на либералите с разказа "И вие сте същите"”. Това коментира социологът Първан Симеонов в дискусия в студиото на БНТ. В нея участва и социалният антрополог Харалан Александров. Темата бяха последните скандали в държавата около МВР, бившия главен секретар Живко Коцев и връзките му с обвиняемите за участие в организирана престъпна група за контрабанда Марин и Стефан Димитрови.

Чудя се дали другата страна няма да прекали с натриването на носа, най-големите грешки стават заради прекаляване. Този път ударът е много мощен, хем ще се биеш с мафията, хем до онзи ден сте били заедно. Битката е за МВР - единият лагер казва този е лош, другите казват - онзи е лош, коментира още Първан Симеонов.

"Борисов се самоизследва и има рефлексивен ум, за разлика от много други”, обясни Харалан Александров. Той е гарант за спокойствието, държи всички щастливи и сега ще се погрижи да няма радикализация, неговата природа не е репресивна, а патриархална, обяснението му е, че заварват изтърбушен бюджет, заяви Александров.

"Това са кампанийни разкази, едната страна казва, че няма пари, другата, че не е вярно - това не става за гледане, аз се отказвам Борисов печели време", смята Първан Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай