Партизанско движение в БСП, съдят Нинова

Петър Витанов с много тежки думи за лидерката

Партизанско движение в БСП, съдят Нинова | StandartNews.com

Конгресният скандал в БСП ехти с пълна сила. Изключени социалисти обявиха, че съдят соцпартията.

Нов скандал! Паскалев разтърси БСП

Съпротивата продължава, каза пред камерата на бТВ евродепутатът Петър Витанов. Социалисти казват, че на „Позитано” 20 е истинска война, в партията се сформира и партизанско движение.

От известно време очакват да бъда изключен, не за първи път искам оставката на Корнелия Нинова по време на конгрес, каза Витанов пред dir.bg.  Внезапното решение на конгреса 14 души начело с Кирил Добрев да бъдат изключени Витанов обяснява като "реваншистка реакция" заради напускането на залата от над 200 социалисти след отказа в дневния ред да влезе точката за прекратяването на мандата на лидерката.

"Отдавам го на емоционалното състояние на председателя на партията. Защото, когато тя тръгна да чете, съвсем спонтанно, без някой да го е дирижирал предварително, половината зала напусна", коментира евродепутатът, който остава в групата на ПЕС.

Заедно с останалите изгонени от партията подготвя съдебен иск за "бутафорното изключване".

"Това е приумица, прищявка на един фашизиран ръководител и на група идолопоклонници около нея. За съжаление, ни доведоха дотам, че да разцепят партията. Самото изключване не е правно мотивирано. Мотивите му са абсурдни", категоричен е Петър Витанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай