Нов скандал! Паскалев разтърси БСП

Атанас Зафиров му скочи, партията ври и кири

Нов скандал! Паскалев разтърси БСП | StandartNews.com

Нов скандал разтърси БСП днес – каква е съдбата на Костадин Паскалев. Емблематичният социалист с огромен авторитет в партията обяви кардинално решение.

Партизанско движение в БСП, съдят Нинова

"Напускам Националния съвет на партията, но оставам в БСП", каза Паскалев преди представянето на новата коалиция "Левицата".

Заедно до него на масата седнаха д-р Цветеслава Гълъбова от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев за втори мандат, Татяна Дончева от "Движение 21", Румен Петков от АБВ, Мая Манолова от "Изправи се БГ", Спас Панчев от Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и Валери Жаблянов, който бе един от изключените на конгреса на БСП в събота.

Никой от тях не каза кой ще е лидерът на това обединение, "но вие може да се досетите", многозначително каза Татяна Дончева.

"Не мога да допусна да ме унижават", обясни Паскалев решението си да напусне Националния съвет на БСП. Той коментира, че случилото се вчера на червения конгрес, е "най-позорният епизод в историята на БСП - при пълно мълчание да допусне да бъдат изключени млади социалисти".

"Костадин Паскалев, действащ член на БСП, който по нашия Устав, току-що се самоизключи от партията", това написа във Фейсбук зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров, минути след като приключи живото предаване на пресконференцията на новата Левица, водена от Костадин Паскалев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай