Паргов: Нова, справедлива и социална Европа е нашата цел

Дошло е време разделно, ако позволите да цитирам академик Антон Дончев, каза лидерът на БСП-София

Паргов: Нова, справедлива и социална Европа е нашата цел | StandartNews.com

"Нашата цел е изграждане на нова справедлива и социална Европа, която поставя в центъра си нуждите и стремежите на всеки гражданин, защитава демокрацията, създава равни възможности, постига социална сигурност, гарантира устойчиво развитие и инвестира в бъдещето. Това е модерният социализъм на 21-ви век". Думите са на лидера на БСП - София Калоян Паргов, който говори по време на представянето на листата на Коалиция "БСП за България" за евроизборите пред софийската общественост в Зала 3 на НДК.

"Дошло е време разделно, ако позволите да цитирам академик Антон Дончев. Дошло е време всеки да се определи дали е за справедливост сега или е за запазването на днешното статукво, каза в словото си Калоян Паргов. -  Борбата няма да е нито лесна, нито лека. Да си го знаем от сега".

Лидерът на БСП - София заръча на бъдещите евродепутати да не забравят, че политиката, която ще водят в Европейския парламент, трябва да е близо до проблемите и тревогите на обикновените хора. "България е сред държавите-членки с най-остро изразено социално неравенство и е изоставаща в развитието си икономика. А това трябва да се промени час по-скоро, заяви Калоян Паргов. - Нашият изборен успех ще бъде победа за всички, които искат достоен живот в България. Държава със солидарно общество в социален и справедлив Европейски съюз. Без двойни стандарти. Без две скорости".

Той заяви, че всички трябва да си дадат сметка за важността на изборите на 26-и май. "Те са не просто важни, те са жизнено важни! Има смисъл да се гласува на тези избори, защото имат значение не само за Европа. Те ще дадат проекция и на бъдещето управление на България, каза Калоян Паргов.

В Европейския парламент трябва да изпратим достойни българи и професионалисти. Българи, които знаят какъв е националният интерес. Българи, които могат да върнат достойнството на народа ни. Да покажат и докажат, че е равен на другите европейски народи. Ако победим на Европейските избори, това ще постави началото на промяната в България. А защо не и в София?

Да променим модела, който десетилетия действа срещу интересите на хората. Това трябва да постигнем!". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай