Папазов: Новите такси на Турция няма да засегнат България

Папазов: Новите такси на Турция няма да засегнат България | StandartNews.com

София. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов заяви, че приетият от Анкара документ, който предвижда увеличенията на таксите, които южната ни съседка готви да въведе за международните превози, няма да засегне България. Документът трябва да влезе в сила 1 септември. 

Папазов каза, че ще има среща с турския си колега по темата в началото на месец септември. Това съобщи министърът в интервю за програма "Христо Ботев".

"Ние много сериозно прочетохме документа, който е приет и считаме, че той би следвало да не засяга България, тъй като ние имаме и двустранна спогодба от 1977 година, ако не се лъжа, а тук се третират всички страни, които нямат такава спогодба с Турция. Разбира се всичко това ще бъде дискутирано с нашите турски колеги. Мисля, че нещата ще бъдат под контрол, защото този документ, който е приет от турската страна би следвало, според нашите специалисти, да не засяга България", каза министър Папазов.

Днес превозвачи трябва да проведат среща с министъра заради очакваните рестрикции.

Данаил Папазов информира и че до края на деня ще приеме оставката на изпълнителния директор на ДАИ Валентин Божков. Божков се оттегли от поста след като беше задържан след разследване за корупция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай