Папазов: 1800 души нямат цифрова телевизия

Папазов: 1800 души нямат цифрова телевизия | StandartNews.com

София. Приблизително 1800 души нямат достъп до цифрова телевизия, сочат данните от кметовете на селища без ефирен телевизионен сигнал. Това стана ясно от думите на транспортния министър Данаил Папазов пред "Дарик".

„В началото на октомври тази година бяха изпратени писма до кметовете на 393 населени места, които не са покрити с ефирен цифров сигнал. Целта бе да се идентифицират конкретно засегнатите лица в тези райони - т.е., тези, които нямат възможност да ползват платени телевизионни услуги", обясни министърът.

По думите му към момента в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са получени 110 отговора от общо 393 с общо население от 21 911 постоянни жители.

Обработването и анализът на данните ще продължат края на ноември. „Тогава в зависимост от окончателния брой, ще бъдат обсъдени последващи действия на държавата", каза министър Папазов.

На въпрос за новите услуги, които "Български пощи" ЕАД планират, министър Папазов заяви, че дружеството е получило разрешение за осъществяване на дейност като оператор на ваучери за храна.

„Това е нова пазарна ниша с цел разширяване на обхвата на дейност, генериране на потенциални нови приходи и уплътняване на ресурсите на дружеството", уточни министърът.

Папазов коментира и митингите на управляващите и опозицията в София и Пловдив. Той обясни, че и за двете мероприятия партиите са наемали влакове от БДЖ.

Впоследствие обаче от ГЕРБ опровергаха думите му и уточниха, че не са прибягвали до наемането на влакове за превозването на симпатизанти към Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай