Падат ли цените на храната? Земеделският министър проговори

Явор Гечев обяви как върви битката със спекулата

Падат ли цените на храната? Земеделският министър проговори | StandartNews.com

Стараем се изключително много по отношение на инфлацията, макар че при храните като че ли процесите са по-бавни. Това каза в предаването „120 минути“ на бТВ служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Земеделският министър е човекът, който трябва да пази интересите на земеделските производители. Границата между това да не фалират редица сектори и това да има баланс на цените на всички земеделски продукти, е тънка. Хлябът не е чак толкова голям проблем, не мисля, че цената на хляба е толкова висока, че да не може да се понесе, но млечните продукти станаха прекалено скъпи, коментира министърът.

По думите му спекула винаги има, когато има психоза по отношение на храните.

Несъразмерни са цените при някои отделни продукти. Има преговори с големите вериги, готвим различни контролни механизми. Тоест, ако в крайна сметка продължи да работи правителството в сходен състав, мислим по тези неща. Трябва да има държавни механизми, каза още министърът.

По думите му служебното правителство е гасило много кризи. Във времена на кризи изпъква, че имаме недъзи на законодателството. Има достатъчно неща, които държавата трябва да преосмисли и да започне да действа, коментира Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай